*Pedig remélte, hogy a lánynak nem fog feltűnni ez a sz@r duma, dehát ez van... Fintorogva veszi tudomásul, hogy gázul viselkedik. Éppen megpróbál felnőni, amikor jól oldalba vágják. Na akkor most ki is viselkedik itt iskolásként? Morgolódva megtapogatja az oldalát* -Csak úgy jött... Különben is rühellem a politikát *veti oda. De aztán egyből jobb kedvre derül, amikor a hajóra terelődik a szó, pláne, hogy bókkal illetik. Ilyenkor képzeletben megjelenik egy büszke könnycsepp Ixonunk acélkék szeme sarkában.* -Bizony, nem átlagos a kicsike...*már éppen belekezdene valami sztroiba a Handről, amikor megtorpanásra késztetik. Azt hitte Rücksee figyelmen kívül fogja hagyni pajzán kérdését. De nem, inkább rátett egy lapáttal. Magabiztos és kissé pajkos vigyorra húzódik szája. * - Hát ebben biztos vagyok. Nem sokan tudnak neki ellenállni *néz mélyen a nő szemeibe. Szuggerál. Aztán megfordul* - Erre tessék *indul tovább a kuszának tűnő folyosókon*
"Welcome to a world where the air I breathe is mine
Nothing to overwhelm me and nothing to cloud my mind
Be anyone, do anything I'd ever want to try
Time doesn't exist here, I will never die"
- Persze, persze, gondoltam, hogy nem a Poste Politics honlapja a kezdõ oldalad. *legyint.* Hát elég érdekes formája van, az tény. Honnan loptad? *kérdezi, hiszen szentül meg van róla gyõzõdve, Ix nem adna pénzt hajóért. Talán nem is lenne neki mibõl. Furcsa neki a vz ûrben bezsélgetni Ixon Kienlyvel, akit évekkel ezelõtt látott utoljára, rááadásul épp bensõséges viszonyt ápoltak. Már nem feszélyezi a társalgás, de a két lépés távolságot törvény szerûen betartja. Reméli, Ixon is, bár a férfi magabiztossága nem ezt mutatja.* - Ó, pedig akaraterõ kérdése az egész. Csukd be a szemed, és függeszd fel a kistányér tekintetet, mert a végén belerepül egy legii*.
*szemmel alig észrevehetõ, kártékony rovar
"Az ûrben a csillagok nincsenek közelebb..."
When you gave me our last hug, it was an 'I never wanna let you go' kind of hugs.
- Death is so terribly final, while life is full of possibilities. -
-Hogy honnan loptam? Rücksee, kérlekkk *cicceg egyet és vigyorog. Bár a legtöbben valóban a lopásra tippelnének Ixonnal kapcsolatban, mindannyian tévednek* -Ha hiszed, ha nem, találtam! Megmentettem az enyészettől! *büszkélkedik. Ez a találtam valójában azt jelenti, hogy egy régi és nem igazán működő Gárdista telepről hozta el. A lopás erős szó. De Ixont most különben is jobban érdekli a beszélgetés másik fele.* -Mindjárt meggyőződhetsz róla magad is...* azzal megérkeznek egy szélesebb ajtó felé. Ixon elhúz az érzékelő előtt egy apró kártyát, és Marie hangja köszönti őket.* - Üdv újra itthon, kapitány! *odabent felpattan a villany, majd Ixon egy intésére szelíd hangulatvilágításba megy át. A tér egész tágas, bár nem egy luxuslakosztály. A pihe-puha párnás, kerek ágyikó foglalja el a szoba legnagyobb részét. De van egy hasonlóan kellemesnek tűnő kanapé is. A fehér dominál, kiegészítőkben pedig a kék. A tusolókabin is valahogy sokkal csili-vilibb, mint a hajó többi szobájában. Ó és persze a bárszekrény. Ixon egyből oda indul* -Megkínálhatlak egy itallal? *nem, ma már nem kéne többet inni. de nem bírja megállni, hogy ne villogtassa a cuccait. *
- Jaj, bocsánat *szabadkozik, miközben tovább sétál, és elgondolkodik a hallottakon. Találta, megmentette... akár el is hihetné, de túl meseszerû lenne. Kienly ilyennel bíbelõdne? Nem feszegeti tovább a témát, inkább belép az elnöki lakosztályba. Elsõ benyomása a kék. És a csillogás.* Nocsak, úgy látszik, a szobádhoz öltöztem. *utal kék felsõjére, és kérdezés nélkül lehuppan a kanapéra.* - Kérek. *bök a bárszekrényre.* Egy Huana-t, jéggel. Ha van. *teszi hozzá, és rögtön felpattan, hogy tüzetesebben is megvizsgálhassa a helyiséget. Jellemzõ Ixonra. Nagy, robusztus, csillogó.* Azért ez más, mint ami Kaffesben volt. *Akarva - akaratlanul elõjönnek belõle a rég elfeledett emlékek, melyek keserûséggel vegyes örömöt hoznak felszínre lelkében. Az alsógatyás Ixon a liftben... betegen ül az ágya szélén.. idegesen kisöpri haját az arcából, és reméli, nem látszódott meg rajta a pillanatnyi zavar.*
When you gave me our last hug, it was an 'I never wanna let you go' kind of hugs.
*Nagy lelkesen lát neki a Huana készítésének, és elhessegeti füle mellõl a glóriás-szárnyas chibi-Ixont, aki éppen figyelmeztetné, hogy nem lesz jó vége ennek az állandó ivászatnak, miközben az ördögsz@rvas chibi-Ix vigyorogva megpaskolja borotvált arcát. Ha a repülésen, a kalandozáson és a nõkön kívül valamit a hobbijának nevezhet, hát az a mixerkedés.* -Már hogyne lenne. Szinte mindent ki tudok keverni ezekbõl *önti is már egybe a különbözõ alapanyagokat. Közben azért vet egy-egy pillantást a nézelõdõ Rückseere. Kaffes említésére megáll a munkában és rátámaszkodik a pultra. Tekintete egész komor lesz.* - Az enyém, és ennyi pont elég *feleli, majd megnémul, elkészíti az italokat és a kanapéhoz sétál. Mielõtt leülne, Rücksee felé nyújtja a gyümölccsel megtûzdelt itókát. Õ egybõl lehúzza a magáét. Nem, nem igazán akar a múltról beszélni. Maximum kettejükrõl. Bár nagy része lehet hogy annak is inkább csak kínos lenne...*
*Bekukucskál a fürdõbe, végigsimít a fémes (?) bútorzaton, és végül megáll a szoba közepén.* El kell ismernem, ízlésed még mindig van. *Ennél nagyobb bókot igazán nem mondhatott volna neki. Odasétál Ixhez, és lábait maga alá húzva letelepszik a kapitány mellé. Esze ágában sincs lehúzni a long drinket, kortyonként kiélvezi a gyümölcsös koktél miden cseppjét. Talán túl alkoholos cseppjét..* - Mintha eleresztetted volna az alkoholos üveget *korholja a férfit, de a szeme mosolyog.* - Így van, csak a tiéd. *Bólint. Nem akarta a múlt sebeit feltépni, mégis kíváncsi, mi történt vele azután, miután elkötötte azt a LEX-et. De ha Ixon bezárkózik, nem fog karddal nekiesni.* Áú, ezt elfelejtettem. *Háta mögé nyúl, és alig látható pengét rak le a földre.* Ezt mindig magamnál tartom, hiába csak mi vagyunk a hajón. *Kezd elõzetes magyarázkodásba.*
-Kösz *Jó-jó, ha az ízlését dicsérik, nem tud morcos lenni. A korholásra meg egészen megenyhül. Mint egy kandúr akit dögnek neveznek, de a fülét vakargatják. Még dorombol is. Szinte.* -Upsz, lehet hogy igazad van. Na sebaj, ez az erősített változat. Huana tripla X...vagy ilyesmi... De tudod, sose sajnáltam az alkoholt a barátoktól.. *na ja, pláne ha az az illető "barát" egy női egyed. Mert abból egészen kacifántos kis történetek tudnak kisülni, de a végük mindig ugyanaz.... Kicsit már bánja, hogy olyan sietősen benyelte az alkoholt. Nem mintha attól tartana, hogy megárt neki, csupán hiányzik maga az iszogatás tevékenysége. Éppen közelebb akarna fészkelődni Rückseehez, amikor a lány előrántja a kését. Oké, érthető magyarázatot fűz hozzá, de Ixon elképed, és agyában megszólal a riasztó. Nő + kés? Nem szerencsés kombináció. Talán le kéne állnia ezzel a Rücksee témával, amíg nem ismeri meg valamennyire az új Rückseet. Mert sokat változott, és ki tudja mit akar. Észrevétlenül biztonságos távolságba húzódik, és most hallgat a kis szárnyas Ixonra. Bármilyen csábító, nem iszik többet* - Aha. Úgy nézem veszélyesen élsz...
- Akkor egészségedre a Huana tripla X-szel! *emeli Ixon felé a hosszú poharat, és jól esõt kortyol az italból. A jégtõl átjárja a hideg, borzongva téve le maga mellé italát átfonja maga körül a karjait. Merengõ tekintettel bámulja a pengét, és Ixonra sandít, ajkán félmosoly bujkál.* Nem veszélyesen, csak óvatosan. *Amennyire tudja, felhúzza pólója ujját, és egy hosszan elnyúló hegre bök.* Ezek után szükségét éreztem. *Sóhajtva visszahúzza a ruha ujját.* Miután... *Nem tudja, hogyan kezdje el. Nem akarta a múltat felhozni, de már megint visszakanyarodtak ide. Jellemzõ. De hát ha akkor kezdett pengeharcolni!* - Szóval, a HPS befejezése után le kellett kötnöm magam valamivel, és az egyik tüntetés alkalmával, amit a Navarristák szerveztek, láttam egy nõt, aki pengeharcol. Ne érts félre, nem tüntetni mentem, csak arra jártam. *Teszi hozzá. Arca egy pillanatra elsötétül, mintha olyanok jutottak volna eszébe, amit nem akart.* A lényeg az, hogy Fain elvitt a városi egyesületbe, és felvettek. Azóta is imádom a pengeharcot, de mikor otthagytam Kaffest, nem a hobbim maradt, hanem a túlélésem eszköze. *Sóhajt egy nagyot, nem tudja, folytassa -e a beszámolóját.* A alkimistaképzésem után leléptem otthonról két barátommal. Megkerestem apámat, aki persze lepöccintett, és dühömben elkötöttem a hajóját. Persze nem jutottunk messzire, a légi osztag lecsapott ránk, és közelharcba keveredtünk. Ott kaptam ezt a szép heget is. De ha lett volna nálam penge.. *dühösen tenyerébe csap az öklével.* Három hónap közmunkára ítéltek. *fejezi be a történetet.*
*Követi a nő tekintetét a pengére, és nyel egyet. Még jó hogy nem támadta le, még akár csúnyán is végződhetett volna. Az a kicsi kis penge nem mutatna jól mondjuk a combjában... De már megint miken jár az agya? Amikor a lány felhúzza a pólója ujját, már reménykedni kezd, de szép látvány helyett csak egy sebhelyet kap. Sztriptíz helyett pedig jön a lelkizés. Képzeletben sóhajt egyet, és próbál figyelni arra, amit a lány mond, ahelyett, hogy a dekoltázsát bámulná. Szó sincs arról, hogy nem érdekli, amit Rücksee mond, csak ez ma már a sokadik kör volt a mi Ixonunknak, a triplaX betett neki végül. Közben a normálisabb énje próbálja helyrerugdosni az eszét. Pengeharc. Alkímia. Űrhajólopás. Na itt már nem bír magával, ez az utóbbi tett annyira jellemző arra a Rückseere, akit ismert, hogy elmosolyodik. Még a cicikről is megfeledkezik egy pillanatra. Különösen amikor Rücksee a tenyerébe csap. Túl követhetetlen most ez a mozdulat. Ixon összerezzen. Aztán a végkifejlet után nagy szemekkel bámul társnőjére. Aztán elvigyorodik. Aztán elejti a poharat, ami szerencsére törhetetlen, és hatalmas kacagásba kezd, még a könnye is kicsordul.* - Közmunkahahahah... 3 hónap közmunka... *még mindig nem csillapodik. Nem rosszindulatból nevet, egyszerűen aranyosnak találja a történetet. És meg van róla győződve, hogy ő ennél sokkal keményebb dolgokon ment keresztül*
*Ha Ixon sztriptízre vágyik, azt ugyan nem kapja meg, a nõnek ugyanis esze ágában sincs megválni a pihe - puha ruhadaraboktól. Még Ixon mellbambulása sem tûnik fel neki.* - Na szép! Én kibeszélem neked a lelkemet, te meg a képembe röhögsz! *Lekapja cipõjét, és mezítlábasan Ixon hasa felé rúg - persze nem erõsen, inkább próbálja megkeresni Ixon csikis oldalát.* Így mondjon neked bármit is az ember. *Ölt rá nyelvet.* - Nem vicces, három hónapig mostam a sz@ros gárdisták szennyesét a Navarron. Pff. *Fúj ki némi hajticset az arcából.*
-Aú! *nem is fáj neki, de azért ezt muszáj. Megfogja a nő talpát, mielőtt különösebb kárt tehetne benne a csikizéssel Közben lehiggadt. Lehet, hogy a nevetés józanít? Kicsit mintha normálisabban érezné magát, lelkizésre alkalmasnak. Vagy pont ez az ital hatása?* - Nem, ne érts félre. Nem röhöglek ki. Csak ez annyira jellemző rád *néz a szemébe mosolyogva, és keze szolidan kalandozni kezd a lány bokáján, hacsak nem húzza el, vagy rúg bele még egyet... Lefelé bámul, valamin jár az agya. A múlton, mi máson. Ixont csak két dolog tudja elkomorítani: a múlt és az elfogyott alkoholkészlet* -És tudod...*kezdi felvéve a merengő helyzetet. Mosolyog, de szemei elkomorulnak* - Engem valószínűleg halálra ítéltek volna, ha nem halok meg. A saját apám és a csicska gárdistái...*ilyen undorral se beszélhetnek sokan az apjukról. De Rücksee és Ixon ebben megérthetik egymást. Még ha Ixon gyűlölete talán nem is annyira jogos. Hátradől a párnára és hátraejti fejét is.* - Ezért kellett eltűnnöm...
*Mosolyogva nézi Ixon "jajongását", miközben kényelmesen hátra dõl egy nagy kék párnára.* Nyugodtan megmasszírozhatod a talpam, ha már így felajánlottad. *Vigyorodik el. Természetesen semmi hátsó szándék nincs ebben a kijelentésben, de ha Ixon elkezdte fogdosni a lábát, legalább legyen belõle valami haszna.* - Hmm, ennyire kiszámítható lennék, vagy Te ismersz túl jól engem? *tûnõdik a hallottakon. Kevés ember van, akit ennyire közel enged magához, Ixon ezt igazán kitüntetésnek érezheti.* - Tudom.. tudom, nem volt más választásod. *azt nem akarja hozzáfûzni, mit érzett, mikor megtudta, hogy Ixon Kienly halott. Ezt soha nem osztaná meg vele.* Ne szabadkozz, én megértelek. ~Azt nem hogy miért szó nélkül léptél el és hagytad hátra a barátaidat, de ez nem jön most ide~ - Magadat mentetted. Az apád *furcsa hangsúllyal ejti ki ezt a szót, ezzel is éreztetve, mennyire jogosnak tartja Ixi gyûlöletét apja iránt* és az õ egzisztenciája nem férhetett volna össze egy lázadó fiúval. Te csak megkönnyítetted a dolgát és a saját életedet. *biccent Ix felé.*
*A masszírozáson egy pillanatra elgondolkodik, aztán úgy véli a helyzet intimitása megengedi, hogy efféle kontaktusba kerüljenek. Két hüvelykujjával kezdi nyomogatni a nő talpát* - Ez jó? *néz fel a munkából. Akkor is így viselkedik, ha csábítani készül. Pedig most egyelőre letett róla. Néma biccentéssel köszöni meg Rücksee megértő szavait, de nem kíván jelenleg többet hozzátenni a témához* -Mellesleg ez csak a kezdete volt az életemnek. Meghaltam, de újjászülettem! *és már megint vigyorog. Jól van, nem egy érzelgős alkat ő. Bár nehezen viselte, hogy rajongói az évek során eltűntek...* - Na de nem a Handet akartam megmutatni? Valóban ez az egyik legizgalmasabb része *mutat körbe a szobában* de mutathatok még egy két érdekességet... *ajánlja fel s leteszi a lány lábát, majd elveszi tőle a poharat, ha kiürült, és a helyére teszi*
- Persze. *Hagyja rá Ixire. Férfi, nem is tud másként masszírozni, minthogy nyomkodja a célterületet két ujjal. Kissé bamba tekintettel fixírozza a szoba sarkát, csendben kortyolgatja a Huana-ját, néha felsóhajt.* - De, persze, a hajód! *Visszahúzza a lábát, felkapja cipõjét és gyorsan feláll a kanapéról. A hirtelen mozdulattól megszédült, meg is kapaszkodik egy polcban, míg ki nem tisztul a feje. Valószínûleg a koktél az oka.* - Milyen érdekességet? *kérdezi gyanakodva, miközben visszadugja a tokba a pengét. Fõ az óvatosság.*
-Minden oké? *kérdezi, mert mintha észrevett volna valami kis ingadozást. Na ő pontosan ezért kel fel óvatosabban, mint a lány. Az öblítősugár alá nyomja a két poharat, majd visszaakasztja a helyére őket, a bárpult fölé. Ez a rendszeretet csakis itt nyilatkozik ki nála. Aztán kinyitja az ajtót, és előreengedi Rückseet. Kicsit vigyorog gyanakvó arckifejezésén* - Nyugi. A legérdekesebbet későbbre tartogatom. Most csak a konyhába viszlek. *mivel nem nagy a hajó, csak az elrendezése fura, hamar odaérnek egy nyitott ajtóhoz, ami időnként nagyokat bippen, és megpróbál visszacsukódni.* -A francba, már megint beragadt? Mondtam Rane-nek, hogy ne cseszegesse *keni rá legifjabb társukra a bűncselekményt, és belerúg az ajtóba. Nem használ neki. Odabent némi rozoga konyhabútor áll:tárolószekrények és hűtőládák, meg néhány szokásos gép. Például forrócsoki készítő. A falon egy felirat: Ne edd meg a kajám! Ixon aláírással. Van még néhány szék is egy kerek asztalka körül.* - Szóval itt kajálunk...már amikor van mit...*teszi hozzá halkabban, és megsimogatja gyomrát*