- Persze, rendben vagyok. *legyint, és követi Ixet a girbbe - gurba folyosókon.* Azt hiszem, kell egy kis idõ, mire megtanulom itt a járást. *hümmög. A tájékozódás nem az erõssége. Mikor Kaffesbe költöztek, képes volt felhívni az anyját, hogy jöjjön érte, mert ismeretlen helyen kötött ki, végül kiderült, hogy egy utcával hamarabb fordult le, mint kellett volna. Ezt a hiányosságát persze nem reklámozza - kit érdekel a tájékozódás, ha az embernek digitális térképrendszer van a telefonjában a Köztársaság legapróbb bolygójától kezdve egészen Panam luxusnegyedéig? Türelmesen vár az ajtónyitásra, valószínûleg õ is belerúgna Ixon helyében, ha nem engedelmeskedne neki. A rejtett agresszió még mindig megvan benne, na meg az örökös vágy az orrba vágásra is. Megszemléli a puritán kis helyiséget, és nekidõl a pultnak.* - A célnak tökéletesen megfelel. Gondolom egyikõtök sem nagy szakács. Csak mert ha arra számítasz, hogy nõként nekiállok kaját készíteni, tévedsz, mert a legegyszerûbb Pasote-t sem tudom elkészíteni. *Lefordítva, Ixon valószínûleg elõbb rágná le a saját kezét és enné meg, mint Rücksee kajáját, olyan szörnyû íze van.*
"Az ûrben a csillagok nincsenek közelebb..."
When you gave me our last hug, it was an 'I never wanna let you go' kind of hugs.
- Death is so terribly final, while life is full of possibilities. -
*Rücksee szavaira kicsit elkámpicsorodik és sóhajt egyet, majd a gyomrával kezd kommunikálni* -Sebaj haver, majd legközelebb...*aztán abbahagyja a hülyéskedést* - Amúgy tévedsz! Marvo szokott kotyvasztani...néha ehető dolgokat is, nem csak bájitalokat *igen, ő már csak így hívja az alkímiát, hiába no, nem ért hozzá, és nem is nagyon izgatja. Pedig az koktélkészítéshez valamelyest hasonlít...vagy nem.* -Ő a hajószakács. Persze azután, hogy másodkapitány...és fegyvermester. És hajóorvos...meg néha sebész, de arról jobb nem beszélni *sorolja el Marvo rangjait az ujján számolva. Kicsit röhejesnek tűnhet, hogy a Hand háromszemélyes legénységére van kiosztva egy teljes gárdista felderítőhajó összes címe és rangja. De Ixon ezt tök komolyan veszi, elég csak a fejére nézni. Rücksee is versenybe szállhat különböző posztokért, de a kapitány elismerését ki kell érdemelni. Közben ha Rücksee kinézelődte magát, részéről indulhatnak tovább, kilép a folyosóra. Most jönnek az izgi részek*
"Welcome to a world where the air I breathe is mine
Nothing to overwhelm me and nothing to cloud my mind
Be anyone, do anything I'd ever want to try
Time doesn't exist here, I will never die"
- Marvo igazán multifunkcionális, ha szabad így fogalmaznom. Szerencsés vagy, hogy õ is a fedélzeten tartózkodik. *vonja le a következtetést, és elraktározza magában a Marvoról eddig kapott információkhoz.* - Én nem értek ilyenekhez. *von vállat könnyedén, és láthatólag nem is izgatja különösebben a dolog.* Értek a késekhez, alkímiához, tisztában vagyok a Köztársaságban dúló politikai harcokkal, szeretek bulizni és ez nekem bõvel elég. *Számolja ujján a képességeit. Most hogy belegondol, ez nem túl sok, pláne nem olyan, aminek hasznát lehet venni a hajón. A pengét közelharcra fejlesztették ki, egyedül a dobócsillagnak vehetné hasznát nagyobb távolságban, de mivel a gárdistákkal szembe a hajó tûzerejére támaszkodnak, ezt ki is lehet ikszelni.* - Megtaníthatnál néhány alap dologra a légharcról. *Fonja össze melle elõtt a karját. Teljesen komolyan néz Ixonra, ezt nem viccnek szánta most. Szeretné magát hasznossá tenni, amíg itt van - és nem Ixon ágymelegítõjeként. Közben kisétál a kabinból, maga mögött hagyva az aprócska helyiséget.*
When you gave me our last hug, it was an 'I never wanna let you go' kind of hugs.
-Marvo a legderekabb yppacion, akit valaha ismertem *bólogat Ixon. * - Többek között az életemet köszönhetem neki...többszörösen *meséli dicsekvően. Nem tiszta, hogy most a barátjára büszke, vagy magára, amiért ilyen kalandosan él és állandóan veszélyben van az élete. Van aki ezt élvezi.* -Ugyan, nem is kell értened semmihez. Te most vendég vagy nálunk *mondja mintha belelátna a nő gondolataiba. Tényleg nem szükséges, hogy bármit is csináljon. Csak legyen itt, és lehetőleg ne nyúljon semmihez. Egy nő a fedélzeten csak bajt hozhat... kivéve Rane-t, na de ő még kölyök. Az más tészta. Még szerencse, hogy gondolatait nem mondja így ki, mert alighanem újabb orrba nyomás lenne a vége. Finomít is kicsit rajta* -Ha ezek a gárdisták netán szimatolnának még utánunk, majd elláthatod a bajukat... vagy elmegyünk bulizni egyet, hmmm? Mit szólsz? *és már alig feltűnően karolja is át a lányt, miközben a legénység többi tagjának szobái felé tartanak. Nem is veszi komolyan Rücksee kérését* -Szerintem ez csak untatna téged...
*Rücksee elkezd vörösödni, nyaktól felfelé, mintha forró vizet öntenének belé.* Mi az, hogy semmihez nem kell értenem? *toppant a lábával.* Én csak egy ostoba liba vagyok, aki teng - leng a fedélzeten? Mert ha így gondolod, az elsõ ûrkikötõnél le is rakhatsz, én nem megyek veled tovább! *Akárcsak tizenhat éves önmaga. Raplis, akaratos, hisztis. Kellett Ixonnak még egy nõ a hajóra...* - És ezek után bulizzak veled? *akár egy kardfogú tigris. Alig egy lépésnyire áll meg Ixon elõtt, szemei villámokat szórnak. Dühtõl kipirult arcán valószínûleg tojást lehetne sütni. Érdekesek a nõk, a legapróbb dolgokon kapják fel leginkább a vizet...*
*Ixon (és a világegyetem többi pasija) pedig ezt nem értette soha. Oké, tényleg erre gondolt, de azért tudja ő, vagy legalábbis elhiszi a nőnek, hogy ért ehhez-meg ahhoz, meg amiket felsorolt, csak egyszerűen nem érti mit akar ezzel bizonyítani. Egy szóval se mondta, hogy ostoba liba. Bár most kissé úgy viselkedik... * -Hó-hó...*ennyit bír mondani, pedig Rücksee nem hátasállat. Szabadkozva felemeli a kezeit* -Nem mondtam ilyet! Egyszerűen csak nincs szükség rá, hogy bármit is csinálj, amíg itt vagy. Egy feladatod van: érezd jól magad. És igen, ezek után gyere el velem bulizni...persze csak ha lehiggadtál *siet megvédeni magát, bár ezzel még senkit se fog kiengesztelni. úgyhogy előveszi békítő mosolyát és tányérszemeit* ~Ilyenkor helyeselni kell, és mindent megígérni~ -Te sose voltál ostoba liba... mint az a hogyishívják... Tina, vagy kicsoda a HP suliban *ahhoz képest mennyit kavart vele, még a nevére se emlékszik. De hát sokan megfordultak az ágyában azóta...*
- Érezzem jól magam. Persze, ezek után menni fog. *fonja össze karjait maga elõtt. Kissé még durcásan viselkedik, de aztán megenyhül és lehanyatlik a válla.* - Hol akarsz bulizni? *tér át egy kellemesebb hangnemre. A férfi utolsó mondatára elvigyorodik.* Tyra volt, te okostojás.. *Prüszkölve felnevet a régi emlékképeken, ahogy szerencsétlen fiút üldözte folyamatosan. Közben elindul a folyosón.*
*Nem törődik a duzzogással, inkább tovább üti a vasat.* -Tökmindegy hogy hívták, szóra se érdemes...*és megpróbálja újra átkarolni Rückseet, hogy vezetgethesse. Megnyugszik, amikor kacagni hallja. Hála a jó édes fotonnak csak futó vihar volt.* -Hogy hova? Hát valami különleges helyre. Mondjuk a Copperre. Van ott egy hely, az a neve hogy Őrült Vágy. Tetszeni fog neked *vigyorog, és kifelejti, hogy a Copper kalózok tanyája. Elvégre nem az a lényeg, hanem a hatalmas buli. Ne akadjunk fent ilyen apróságokon. Közben haladnak előre, Ixon megmutatja Rane kabinját, vagyis inkább csak az ajtaját, mert hiába kopogtatnak, nincs válasz* -Biztos megint kilőtte magát...*jegyzi meg Ixon, aztán a következő kabinba is bekukkant. Marvo nincs ott, de néhány pillanattal később meglelik a szerelőraktárban, ahol éppen egy puskát bütyköl.* -Ne is zavarjuk a mestert...*suttogja Rückseenek. Ezzel lassan kész is vannak a hajó bejárásával. Még az alsó nagyraktár lenne hátra, csakhogy oda létrán és görnyedve kell lemászni, Ixonnak meg nem sok kedve van az olajos alkatrészek között mászkálni. A sétát Marie hangja szakítja félbe* -Kapitány! Egy üzenet jött, mialatt a hipertérben tartózkodtunk. Továbbítsam a komlinkjére, vagy idefárad? -Már megyek is * feleli Ixon pillanatnyi habozás után*
*Határozott mozdulattal kibújix Ix karjai közül* Aha, hallottam már a Copperrõl. *bólogat, miközben Ixon tovább mutogatja neki a hajó részeit. Nem, ettõl nem fogja megjegyezni, mi hol van, de legalább a szándék megvan benne.* Felõlem mehetünk. *hagyja rá a kapitányra. Ix valószínûleg a legapróbb féreglyukat is ismeri a galaxisban, ahová érdemes elmenni bulizni.* - Na jó, vedd át az üzidet, én nem akarlak zavarni. *mosolyodik el, és indulna kabinja felé.* Kösz, hogy megmutattad a Handet.
*Ixon azon agyal, hogy ki keresheti. Nem igazán tartja a kapcsolatot állítólagos barátaival. Akik meg tényleg a barátai, azok jelenleg mind a hajón vannak^^. * -Nem zavarsz *motyogja Rückseenek, azzal elindul a pilótafülke felé. Tényleg nem zavarja ha a lány esetleg követi. De hogy mi van az üzenetben, az már egy másik kaland... (?)*
*Lábait felrakva, toplapját ölében nyugtatva ül az egyik kapitányi székben. Ha ezt Ixon látná, valószínûleg szélütést kapna, de mivel nincs itt, Rücksee nyugodt lelkiismerettel fészkelte be magát az irányítóközpontba. Különben is, így legalább teljes rálátást kap a csillagrendszerre. Épp az aktuális híreket olvasgatja valami vitaminkoktél szerû löttyöt szürcsölgetve, mikor zajt hall kintrõl. Nem foglalkozik vele - ha rászólnak, majd odébb áll.*
*Mikor már belement a dologba, akkor sejtette, hogy egy sz@r ötlet. Egy iszonyatosan sz@r ötlet. De ó, Rane, hát egy kis kokó, meg egy kis pia senkinek se árt! Na persze. A nagy bulit követő felkelés után még inkább utálta a punkokat.* ~A punkok fognak a sírba vinni. Mit sír? A hullámat elégetik, aztán a fű mellé berakják ízesítőnek... pfúj....~ *Így hát gyorsan összeszedte a cuccait, hogy még időbe visszajusson a hajóra... még mielőtt drága jó apucija rájön. Ez meg is történt, csak hát a dolognak elég ütős következményei voltak rá nézve. Ilyen, kissé kómás állapotban támolyog ki szobájából, mikor meglátja Rückseet, és...* - Ha nem lennél az, aki, akkor most meg kéne, hogy öljelek. Legalábbis apa elvei szerint. Vagy minimum hajtóanyagot facsarni a lábadból. *Vigyorog nagyokat. Persze, nem gondolja komolyan... mármint hogy ő megölné Rückseet. Ixi fiúban már nem volt olyan biztos...*
*Rücksee vigyorogva kapja fel a fejét Rane hangjára.* Jó reggelt, kiscsibe. Téged is látni? *Leveszi a lábát Ixon székérõl, hátha a lány is le akar ülni.* - Óó, Ixon ezt nem tudja. Egyelõre. *sandít a lányra, és reményei szerint így is marad. Hacsak Ix valami csoda folytán fel nem kel, és elsõ dolga ide vezetne. Bár ebben kételkedik Rücksee, ugyanis a tüskéshátú elképzelése szerint Ixon egy rózsaszín habos fürdéssel, arcpakolással és a megfelelõ ruha kiválasztásával kezdi a napját.* - Sikerült kijózanodnod?
- Naná, hogy. Engem nem strapálhat le se kokó, se pia. Túl jó vagyok, hogy ez megtörténjen. *Kacsint, majd ledobja magát a felszabadult székre.* - Vigyázz. A végén a vén perverz kamerákkal nyomatja tele a hajót, és majd azt fogja mondani, hogy mindezt a masina érdekében teszi. Akármennyire is kedvellek Rücksee, nem szeretném, ha Ixi egy fullextrás kukkoló rendszert építene ki itt... de amíg nem buksz le, addig nincs gáz. *Vonja meg a vállát. Tehát, akkor most ügyelniük kell, nehogy Ixon beszambázzon.* - Hát a józanság még nem teljes, de okésabb vagyok mint négy órája... a vécé a megmondhatója.
Ha citromot kaptál az élettõl, kérj hozzá egy tequilát!